Liellopa gaļas kotletītes


recepti iesūtīja: Ieva Vanaga
Pagatavošana:
  • Liellopa maltai gaļai pievienojam sīpolus, ķiplokus, garšvielas pēc izvēles, krējumu, zaļumus, olu  pēc izvēles, smalki  rivētus burkānus.
  • Sajaucam viendabīgas konsistences masu.
  • Veidojam kotletītes, apvārtām miltos, liekam cepties uz pannas: no sākuma uz straujas uguns apbrūnina vienu pusi, tad no otras puses jau sutina gaļu.
  • Cep, līdz kotletītes ir gatavas, labu apetīti!

Liellopa gaļas sautējums


recepti iesūtīja: Lauris Miķelsons
Gards liellopa gaļas sautējums 3-6 cilvēkiem. Receptes pagatavošanai izmantots Osso buco jeb stilba gabals. Pagatavošana:
  • Latvijas Liellops piegādāto liellopa stilba griezumus apkaisa ar rupjo sāli un melnajiem pipariem, apcep uz pannas vai sautējamā katlā. Pirms cepšanas trauku labi izkarsē un bagātīgi saeļļo.
  • Kad gaļa ir apbrūnināta no abām pusēm (5-7min no katras), to izņem no cepamtrauka.
  • Tai pašā eļļā apcep divus vidējus sīpolus un 2-3 ķiploku daivas. Kad sīpoli jau caurspīdīgi, liek klāt 4-8 sagrieztus burkānus.
  • Pievieno glāzi buljona (paštaisītu vai ūdens glāze ar sauso buljona kubiku) un 200-400g konservētus vai svaigus sagrieztos tomātus.
  • Uz sautējamās masas virsū liek apceptās gaļas šķēles, liesmu nogriež uz zemāko vārīšanās temperatūru  (lēni burbuļojošu) un divas stundas ļauj sautēties.
Piedevām var pagatavot kartupeļu biezputru, vārītus kartupeļus vai rīsus, kas kopā ar lēni sutināto gaļas šķēli nodrošinās fantastiski gardu maltīti!

Lēni gatavota liellopa gaļa


recepti iesūtīja: Ilze Strēle
Pagatavošana:
  • Ņemam ZS Jundas gulaša gabaliņus, nedaudz labas olīveļļas, pievienojam garšvielas “Rudens kā rudens” (Garšvielas no “Manas garšas”: šokolādes pipari, pīlādži, muskatziedu pulveris, lavandu ziedu pulveris, koriandra sēklas, kardamona pulveris, japāņu citronpipari, Indijas baltā piramīdpārslu sāls, apelsīnu miziņa, malti sarkanie Jalapeno),nedaudz Andalamānas piparu, nedaudz dāņu kūpināto sāli un balto piramīdpārslu sāli, visu to maigi sajaucam un liekam lēnas gatavošanas katlā uz apmēram 4 stundām.
Pasniedzam ar tvaicētiem kartupeļiem un svaigu gurķu, tomātu un sarkano sīpolu salātiem, kuriem pievienota eļļa, citrona sula, sāls un melnie pipari.

Maigās liellopa gaļas kotletes ar Ricottas sieru un rīsi no puķkāpostiem


recepti iesūtīja: Jeļena Muceniece
Kotletēm nepieciešams:
  • 450 gr. maltā gaļa
  • 200 gr. Ricotta siers
  • 1 ola
  • 150 gr. buljons( var ūdeni vai pienu)
  • ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, sāls, pipari, olīveļļa.
kotlesu_pagatavosana Puķkāpostu rīsiem nepieciešams:
  • 400 gr.puķkāposti
  • olīveļļa, sāls, pipari
kotletes_gatavosana Pagatavošana: Gaļu, sieru, olu, garšvielas, buljonu, 1 ēdamkaroti eļļu liek blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Šķidrumu pievienot pēc vajadzības, tā, lai blenderis var sajaukt visu kopā. Ķiploku labāk sarīvēt. Tad formē kotletes un cep uz labi sakarsētas pannas no vienas puses dažas minūtes, tad no otras puses tik pat ilgi, un beigās patur zem vāka, lai iekšā gatavas. Sanāk ļoti sulīgas! Puķkāpostu sarīvē uz rupjās rīves, tā, lai ir gabaliņi rīsu lielumā. Sakarsē pannu ar ollīveļu un liek cepties, intensīvi maisot kādas 3-4 minūtes. Beigās pieliek garšvielas pēc garšas. Tā pat arī var iesist olu klāt un intensīvi samaisīt, lai ola gatava. Super piedeva pie jebkuras gaļas vai zivs.

Dārzeņu satē ar malto gaļu

sate
recepti iesūtīja: Jeļena Muceniece
Nepieciešams:
  • Dārzeņi, kādi vislabāk garšo- man sīpols, šampinjoni, baklažāns, kabacis, paprika. Jo krāsaināk, jo labāk.
  • Maltā gaļa 300 gr.
  • Olīveļļa, ķiploks, ingvers, čili pipars un garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana:
  • Uzkarsē pannu, pielej olīveļļu un liek sakapātu ķiploku, ingveru un čili piparu. Minūti pacep un liek klāt sīpolus un šampinjonus. Trīs minūtes cep intensīvi maisot, tad pieliek baklažānus un kabačus, cep vēl kādas 4 minūtes aktīvi maisot. Tad pieliek papriku klāt un atkal pacep 2-3 minūtes. Man patīk līdz stāvoklim “Al dente”, lai ir kraukšķis, kam nepatīk, cep ilgāk vai liek vāku.
sate_pagatavosana
  • Pašās beigās liek klāt malto gaļu un intensīvi maisot uz lielas uguns iemaisa malto gaļu tā, lai tā ir irdena. Pacep 3 minūtes, lai gaļa gatava un sula iztvaiko. Pašās beigās pieliek sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Man ir pipari, kumins un koriandrs. Tādā veidā ideāli gatavot malto gaļu, kas tradicionālā veidā bieži sanāk sausa – teļa, liellopa un vistas filejas maltā gaļa.
sate_pagatavosana_
Back to Top
lvLatvian