Рецепты

Dārzeņu satē ar malto gaļu

malta gala
sate
recepti iesūtīja: Jeļena Muceniece

Nepieciešams:

  • Dārzeņi, kādi vislabāk garšo- man sīpols, šampinjoni, baklažāns, kabacis, paprika. Jo krāsaināk, jo labāk.
  • Maltā gaļa 300 gr.
  • Olīveļļa, ķiploks, ingvers, čili pipars un garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

  • Uzkarsē pannu, pielej olīveļļu un liek sakapātu ķiploku, ingveru un čili piparu. Minūti pacep un liek klāt sīpolus un šampinjonus. Trīs minūtes cep intensīvi maisot, tad pieliek baklažānus un kabačus, cep vēl kādas 4 minūtes aktīvi maisot. Tad pieliek papriku klāt un atkal pacep 2-3 minūtes. Man patīk līdz stāvoklim “Al dente”, lai ir kraukšķis, kam nepatīk, cep ilgāk vai liek vāku.

sate_pagatavosana

  • Pašās beigās liek klāt malto gaļu un intensīvi maisot uz lielas uguns iemaisa malto gaļu tā, lai tā ir irdena. Pacep 3 minūtes, lai gaļa gatava un sula iztvaiko. Pašās beigās pieliek sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Man ir pipari, kumins un koriandrs. Tādā veidā ideāli gatavot malto gaļu, kas tradicionālā veidā bieži sanāk sausa – teļa, liellopa un vistas filejas maltā gaļa.

sate_pagatavosana_