recepti iesūtīja: Jeļena Muceniece
Kotletēm nepieciešams:
- 450 gr. maltā gaļa
- 200 gr. Ricotta siers
- 1 ola
- 150 gr. buljons( var ūdeni vai pienu)
- ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, sāls, pipari, olīveļļa.
Puķkāpostu rīsiem nepieciešams:
- 400 gr.puķkāposti
- olīveļļa, sāls, pipari
Pagatavošana:
Gaļu, sieru, olu, garšvielas, buljonu, 1 ēdamkaroti eļļu liek blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
Šķidrumu pievienot pēc vajadzības, tā, lai blenderis var sajaukt visu kopā. Ķiploku labāk sarīvēt.
Tad formē kotletes un cep uz labi sakarsētas pannas no vienas puses dažas minūtes, tad no otras puses tik pat ilgi, un beigās patur zem vāka, lai iekšā gatavas. Sanāk ļoti sulīgas!
Puķkāpostu sarīvē uz rupjās rīves, tā, lai ir gabaliņi rīsu lielumā. Sakarsē pannu ar ollīveļu un liek cepties, intensīvi maisot kādas 3-4 minūtes.
Beigās pieliek garšvielas pēc garšas. Tā pat arī var iesist olu klāt un intensīvi samaisīt, lai ola gatava.
Super piedeva pie jebkuras gaļas vai zivs.