Receptes

Liellopa gaļas sautējums

sautejums

recepti iesūtīja: Lauris Miķelsons

Gards liellopa gaļas sautējums 3-6 cilvēkiem. Receptes pagatavošanai izmantots Osso buco jeb stilba gabals.

Pagatavošana:

  • Latvijas Liellops piegādāto liellopa stilba griezumus apkaisa ar rupjo sāli un melnajiem pipariem, apcep uz pannas vai sautējamā katlā. Pirms cepšanas trauku labi izkarsē un bagātīgi saeļļo.

  • Kad gaļa ir apbrūnināta no abām pusēm (5-7min no katras), to izņem no cepamtrauka.
  • Tai pašā eļļā apcep divus vidējus sīpolus un 2-3 ķiploku daivas. Kad sīpoli jau caurspīdīgi, liek klāt 4-8 sagrieztus burkānus.

  • Pievieno glāzi buljona (paštaisītu vai ūdens glāze ar sauso buljona kubiku) un 200-400g konservētus vai svaigus sagrieztos tomātus.
  • Uz sautējamās masas virsū liek apceptās gaļas šķēles, liesmu nogriež uz zemāko vārīšanās temperatūru  (lēni burbuļojošu) un divas stundas ļauj sautēties.

Piedevām var pagatavot kartupeļu biezputru, vārītus kartupeļus vai rīsus, kas kopā ar lēni sutināto gaļas šķēli nodrošinās fantastiski gardu maltīti!